EUROSPINE Patient Line

Member Login

Spinale stenose - Inleiding

Wat is het?

Spinale stenose is een vernauwing van het wervelkanaal waarin het ruggenmerg / de zenuwen van het hoofd naar de onderrug lopen. Deze vernauwing oefent druk uit op de structuren binnenin het wervelkanaal. Lumbale spinale stenose kan voorkomen in de laatste vijf wervels van de onderrug.

Wat veroorzaakt lumbale spinale stenose?

Sommige patiënten worden geboren met deze vernauwing, maar spinale stenose komt meestal voor bij patiënten boven de 50 jaar. Bij deze patiënten is stenose het geleidelijke gevolg van veroudering en "slijtage" van de wervelkolom tijdens de dagelijkse activiteiten.

Naarmate mensen ouder worden, kunnen de ligamenten van de wervelkolom dikker en harder worden (verkalking genaamd). Botten en gewrichten kunnen ook groter worden en er kunnen zich botsporen (osteofyten) vormen.

Uitpuilende of gehernieerde tussenwervelschijven komen ook veel voor. Spondylolisthese (het glijden van de ene wervel over de andere) kan ook voorkomen.

Wanneer deze aandoeningen zich voordoen in het ruggenmerggebied, kunnen ze ervoor zorgen dat het wervelkanaal smaller wordt, waardoor er druk op de spinale zenuw ontstaat.
Disclaimer: Lorem ipsum
Generelle Information zur Webseite - Website erstellt von bestview gmbh page last updated on 15.11.2019